En dag i mai 2016 ble jeg oppringt av Ken Robert som er Sales Director. Han sa han hadde hørt fra flere at jeg er dyktig i salg og at jeg hadde et brennende engasjement for salg og teknologi. Jeg hadde konkurrert med Lumagate, nå Innofactor i mange år og kjente godt til de fra før. Jeg var imponert over det faglige nivået de holdt og de hadde en posisjon i markedet det var vanskelig å konkurrere mot. 

Før jeg startet i Lumagate, nå Innofactor hadde jeg jobbet i mange år med salg av teknologi til bedrifter. Siden 2015 har jeg jobbet utelukkende med Microsoft-teknologi. Jeg har jobbet med salg både som selger og som salgsleder. Tidligere var jeg prosjektleder i et subsea-selskap, samtidig som jeg tok en Executive Master of Management med fokus på strategisk forretningsutvikling, innovasjon og prosjektledelse. Som Account Executive består arbeidshverdagen min av aktiviteter tilknyttet kundene våre. Ut over det bruker jeg tid på egen kompetanseheving. Jeg samarbeider med stort sett alle i hele organisasjonen, og ekstra mye med konsulentene der vi diskuterer teknologi tilknyttet ulike caser. Hvordan kan vi på best mulig måte kan løse kundens behov? Vi utfordrer også oss selv stadig til å tenke nye forretningsmuligheter for kundene. Det er flat struktur her og jeg liker at jeg kan spørre daglig leder Stig om han kan åpne en dør for meg, og 30 min senere tar kunden kontakt og ber om et møte.

I Innofactor får jeg nå brukt hele mitt spekter av kompetanse og erfaring. Salg av den teknologien vi leverer handler vel så mye om forretningsutvikling sammen med kunder som det gjør om god gammeldags salgskompetanse. Prosjektlederkompetansen min får jeg brukt når vi havner i leveransesituasjon med en kunde, der jeg sammen med service manager og konsulent sørger for at vi leverer det kunden forventer at vi leverer, på en ryddig, strukturert og forutsigbar måte. Grunnen til at jeg har valgt å jobbe med teknologi er at det nå er navet i alt man gjør. IT er ikke lenger et kontor nederst i gangen, IT er kjernen i alle aspekter av en virksomhet. Enten det er produksjonssystemer, CRM/ERP, fagsystemer eller tegneprogram. Man kan ikke drive forretningsutvikling i 2018 uten å være klar over det teknologiske mulig-hetsrommet.

Siden jeg begynte desember 2017 har jeg lært enormt masse. Jeg lærer daglig nye ting, og blir stadig minnet på at i denne verdenen her blir man aldri utlært. Kanskje noe av det viktigste jeg har lært er hva en styringsmodell er, enten det er for Azure, MS365 eller identitet. Jeg har lært hva som ligger i begreper som infrastructure-as-code, containere, identity osv. Jeg visste det faglige nivået var høyt, men ble positivt overrasket over at nivået var så høyt som det var. Det har gjort min lærekurve bratt, men gøy! Det jeg liker spesielt med jobben er at den utfordrer meg på alle nivåer. De som jobber der har gjort en svært god jobb over tid med å bygge organisasjonen. Det er veldig god stemning og masse flinke, fine og ekstremt talentfulle mennesker. Jeg blir ekstra motivert når jeg blir inkludert, og får lov til å være med å bidra. Det trigger meg. Jeg liker også at det er et veldig bra sosialt miljø, både i byene og nasjonalt.

I Innofactor har man absolutt alle forhold lagt til rette for at man skal lykkes. Det er 100% opp til en selv og her får jeg sitte tett på Norges tyngste fagmiljø innen Microsoft teknologi. Det blir det man selv velger å gjøre det til. Jeg tror at i Innofactor vil jeg bli rendyrket på de områdene jeg er flink og trives med. The sky is the limit. Akkurat nå har jeg 100% fokus på å lykkes med å bygge Vestlandet. Med tid og stunder kan det være jeg går over i en forretningsutviklingsrolle. Hvem vet? Jeg skal uansett stå opp hver eneste morgen og føle at jeg gjør noe meningsfullt med tiden min. Det er viktig for meg. 

Som småbarnsforelder har jeg et vagt minne over hva jeg holdt på med på fritiden. Utover å være med familien, så er jeg veldig glad i å fiske. Gi meg en stille elv, en tørrflue-stang og noen dager alene så er jeg lykkelig.

 

erik.monsen@innofactor.com

Jobber du allerede i Innofactor Norge?

Bli med oss i rekrutteringen og finn din neste kollega.

email
@innofactor.com
Teamtailor

Merkevarebygging for arbeidsgiver fra Teamtailor